Güneş Tutulması Heyecanı 2024’te Geri Dönüyor!

Güneş Tutulması Heyecanı 2024’te Geri Dönüyor!

ABONE OL
4 Nisan 2024 19:03
Güneş Tutulması Heyecanı 2024’te Geri Dönüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneş Tutulması Nedir?

Güneş tutulması, Ay’ın Güneş ile Dünya arasından geçerek belirli bir oranda güneş ışığını engellemesi sonucunda oluşan doğa olayıdır.

2024 Güneş Tutulması Ne Zaman?

2024 yılının ilk güneş tutulması 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek. Kısmi tutulma bir ile üç saat sürecek olsa da, tam tutulmayı yakalama süresi yalnızca birkaç saniye ila üç dakika arasında olacaktır.

Güneş Tutulması Türkiye’den Görülecek mi?

Güneş tutulması Türkiye’den görülmeyecek. Tam güneş tutulması Meksika, ABD ve Kanada üzerinden geçecek. Türkiye’den ise sadece kısmi tutulma izlenebilecek.

Güneş Tutulması Nasıl İzlenir?

Güneşe asla özel koruma olmadan bakmamak önemlidir. Güneş tutulmalarını izlemek isteyenler güneş gözlüğü veya tutulma gözlüğü kullanmalıdır. Ayrıca iğne deliği projektörü gibi dolaylı görüntüleme yöntemleri de tercih edilebilir.

Uzmanlar Uyarıyor!

Kanada Uzay Ajansı, uygun koruma olmadan doğrudan güneşe bakmanın ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, ISO 12312-2 standardına uygun özel güneş gözlükleri kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.