Elon Musk ve Tesla’nın Robotaksi Planları

Elon Musk ve Tesla’nın Robotaksi Planları

ABONE OL
7 Nisan 2024 19:02
Elon Musk ve Tesla’nın Robotaksi Planları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla, Daha Düşük Maliyetli EV Üretiminden Vazgeçti

Tesla’nın, daha düşük maliyetli bir elektrikli araç üretme planından vazgeçip kaynaklarını bir robotaksiye odaklama kararı aldığı basına yansıdı.

Elon Musk’tan Robotaksi Açıklaması

CEO Elon Musk, Tesla’nın elektrikli araç satışlarının geciktiğini ve kârlarının düştüğünü belirterek, şirketin satışları artırmak için başka bir ürün arayışına girdiğini açıkladı. Musk, robotaksinin 8 Ağustos’ta tanıtılacağını duyurdu.

Tesla’nın Otonom Araç Vizyonu

Yıllardır Tesla’nın otonom araçlar üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak Elon Musk, henüz tamamen otonom bir araç üretmemiş olmasına rağmen tipik bir arabaya mı yoksa direksiyon simidi veya pedalları olmayan bir arabaya mı öncelik vereceği konusunda kararsız kaldı.

Gelecek Planları

Musk, Tesla’nın ilk robotaksisini 2019’da piyasaya sürme sözü vermişti. 2024 yılına kadar direksiyonu veya pedalı olmayan özel bir robotaksiyi pazara sürmeyi hedeflediğini belirtti. Tesla’nın otonom araç teknolojileri ve robotaksi planları, otomotiv endüstrisinde heyecan yaratmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.