Tyrannosaurus Rex Dinozorlarının Zekası Hakkında Yeni Araştırma

Tyrannosaurus Rex Dinozorlarının Zekası Hakkında Yeni Araştırma

ABONE OL
29 Nisan 2024 19:07
Tyrannosaurus Rex Dinozorlarının Zekası Hakkında Yeni Araştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Araştırma Heyeti Dinozorların Davranışlarını İnceledi

Aralarında davranış bilimci, paleontolog ve nörologların bulunduğu uluslararası araştırma heyeti, tyrannosaurus rex (T-rex) türü dinozorların davranışlarını inceledi. Yapılan araştırmaya göre, T-rex’lerin zeki değil, timsah ve kertenkeleler gibi davrandıkları ortaya çıktı.

Nöron Sayısı Zeka Konusunda Güvenilir Rehber Değil

Phys.org sitesinin haberine göre, dinozorların beyin ölçüleri ve nöron sayılarına ilişkin önceki tahminlerin güvenilir olmadığı belirlendi. Araştırmacılar, nöron sayısı tahminlerinin zeka konusunda güvenilir rehber olmadığını vurgulayarak, dinozorların zekası için farklı kanıtlara bakılması gerektiğini ifade ettiler.

Dinozor Zekası İçin Farklı Kanıtlara İhtiyaç Var

Bristol Üniversitesi’nden Hady George, dinozorların zekasını anlamak için nöron sayısı tahminlerinden çok daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu belirtti. Dr. Ornella Bertrand da nesli tükenmiş hayvanların zekalarını tahmin etmek için nöron sayılarının yanıltıcı olabileceğini dile getirdi.

Geçen yıl yapılan araştırmada, yüksek nöron sayısına sahip T-rex’lerin daha zeki olduğu iddiaları çürütüldü. Araştırmanın sonuçları “The Anatomical Record” dergisinde yayımlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.