Yeşil, Seçimlerde Yanlış Bilgilendirme ve Manipülasyonla Mücadele İçin Önlemler Alıyor
  • Mizrak Haber
  • Teknoloji
  • Yeşil, Seçimlerde Yanlış Bilgilendirme ve Manipülasyonla Mücadele İçin Önlemler Alıyor

Yeşil, Seçimlerde Yanlış Bilgilendirme ve Manipülasyonla Mücadele İçin Önlemler Alıyor

ABONE OL
26 Mart 2024 19:03
Yeşil, Seçimlerde Yanlış Bilgilendirme ve Manipülasyonla Mücadele İçin Önlemler Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşil, Sosyal Medya Platformlarında Seçimlere Karşı Önlemlerini Güçlendiriyor

Yeşil, platformlarında seçimlere yönelik kapsamlı önlemler aldıklarını açıkladı. Yapay zeka ve dijital teknikleri kullanarak yanlış bilgilendirme ve manipülasyonla mücadele çabalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti. Facebook ve Instagram’da sosyal meselelerle, seçimlerle veya siyasetle ilgili reklamların dijital olarak oluşturulması veya üzerinde oynanması durumunda insanların bunu anlamasına yardımcı olduklarını ifade etti.

Asılsız Reklamlara Karşı İnceleme ve Müdahale

Yeşil, yapay zeka veya insanlar tarafından oluşturulan ilkeleri ihlal eden içerikleri kaldırdıklarını ve bağımsız haber doğrulayıcı ortakların viral yanlış bilgileri değerlendirdiğini söyledi. Asılsız, üzerinde oynanmış veya bağlamı eksik reklamlara izin vermediklerini vurgulayan Yeşil, dünya çapında çeşitli dil ve Türkçe dahil olmak üzere 60’tan fazla dilde yanlış bilgileri incelediklerini söyledi.

Toplumun Dijital Medya Okuryazarlığını Artırmaya Destek

Yeşil, Türkiye’de dijital medya okuryazarlığının artırılması alanında çalışmalara destek olmaya çalıştıklarını ve “#GerçeğiKeşfet Reels” kampanyasıyla doğru bilgiye ulaşma yolunda kolay ve eğlenceli ipuçları paylaştıklarını belirtti. Seçimlere yönelik politikalarındaki güncellemeler ve proaktif tehdit tespitleriyle ‘Topluluk Standartları’na aykırı içerikleri kaldırarak seçimlere ve seçmene müdahale edilmesini engellediklerini söyledi.

Reklam Şeffaflığını Artırma ve Manipülasyon Kampanyalarına Karşı Önlemler

Yeşil, manipülasyon kampanyalarını çökertmek için gelişmiş güvenlik operasyonları yürüttüklerini ve reklamların şeffaflığını artırmak için çalıştıklarını belirtti. Reklam verenlerin kimliklerini kanıtlamaları gerektiğini ve şeffaflık ilkelerine uygun olarak reklamların üzerine kimliği gösteren etiketler eklediklerini açıkladı. Ayrıca, kullanıcıların seçimler ve siyasetle ilgili daha az reklam görmelerini sağlamak için kontroller eklediklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.