Uzayda Düşen Gizemli Nesne Ev Sahibini Şaşırttı!

Uzayda Düşen Gizemli Nesne Ev Sahibini Şaşırttı!

ABONE OL
16 Nisan 2024 19:03
Uzayda Düşen Gizemli Nesne Ev Sahibini Şaşırttı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Napoli’deki Evde Meydana Gelen Olay

‘8 Mart’ta Napoli’deki bir eve düşen silindir şeklindeki nesne, bilim dünyasını şaşkına çevirmişti. Ev sahibi Alejandro Otero, nesnenin tavanını ve döşemeyi parçaladığını gördü.

NASA’dan Açıklama Geldi

Nihayet NASA’dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Analiz için Cape Canaveral’daki Kennedy Uzay Merkezi’ne götürülen nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu ekipmanlarından gelen bir uzay çöpü olduğu doğrulandı.

Uzay Çöpü Açıklaması

Uzay ajansı, bu gizemli nesnenin eski pilleri imha edilmek üzere bir kargo paletine monte edilirken kullanılan metal bir destek olduğunu belirtti. Palet 2021’de uzay istasyonundan fırlatılmıştı ve Dünya atmosferine girdiğinde tamamen yanması bekleniyordu, ancak bir parça sağlam kalarak bir evin çatısına düşmüştü.

Nesne Hakkında Detaylar

Metal parçası 10 santimetre uzunluğunda ve kabaca 4 santimetre genişliğindeydi. Bu olay, uzaydaki faaliyetlerin Dünya üzerinde nasıl etkilere yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.