Zenginler, Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor

Zenginler, Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor

ABONE OL
24 Mart 2024 14:03
Zenginler, Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg’in de Aralarında Bulunduğu Zenginler Hisse Senetleri Satıyor

2024’ün ilk aylarında, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg gibi isimler de dahil olmak üzere birçok zengin, şirketlerinin milyonlarca dolarlık hisselerini satmaya başladı. Veri analiz şirketi Verity’e göre, piyasalar rekor seviyelere ulaşırken, içeriden satışların alımlara oranı 2021’in ilk çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Teknoloji Yöneticileri, 2024’teki En Büyük Satışları Gerçekleştiriyor

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, şubat ayında 8,5 milyar dolar değerinde 50 milyon hisse satarken, Amazon’un CEO’su Andy Jassy bu yıl sadece 21,1 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg ise hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığını görerek satışlarını artırdı ve şubat ayı başında 135 milyon dolar karşılığında 291 bin hisse sattı.

Analizler ve Değerlendirmeler

Üst düzey yöneticilerin büyük miktarlarda hisse senedi satması olumsuz bir işaret olarak görülüyor. Delaware Üniversitesi’nden Elson, bu durumu “varlıklarını dağıtmak için yönettikleri işletmelerden daha iyi bir yer buldukları” şeklinde yorumluyor. Verity’nin araştırma başkan yardımcısı Ben Silverman ise, “Şirket içi hisse satışları yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilmesi gereken olumsuz bir veri noktasıdır. Özellikle teknoloji sektöründe, büyük isimler arasında tipik olmayan içeriden satışlar görülmektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.