Hükümet Asgari Ücrete Zam Yapmayacak

Hükümet Asgari Ücrete Zam Yapmayacak

ABONE OL
17 Nisan 2024 14:03
Hükümet Asgari Ücrete Zam Yapmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışanların Beklentileri Karşılanmadı

Hükümet, ekonomideki zorlu süreçte asgari ücrete zam yapmayı düşünmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, parti toplantısı öncesinde gazetecilere “asgari ücrete zam olacak mı” sorusuna “öyle bir şey gündemimizde yok” yanıtını verdi. Bu durum, 2022 ve 2023’te yapılan zam hamlelerinin ardından 2024’te ücretlerin erimesi anlamına geliyor.

Müteahhitlere Zam Yapılıyor

Hükümet, ücretlerdeki erimenin yanı sıra müteahhitlere yapılan garanti ödemelerine de zam yapıyor. Yap işlet devret projeleri için müteahhitlere yılda dört kez zam yapılıyor. Ayrıca, şehir hastaneleri için kira ödemelerine de üç ayda bir enflasyon ve kur farkı kadar zam yapılıyor.

Enflasyon Beklentileri Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yükselmeye devam ediyor. TCMB, 2024’te asgari ücrete tek zam yapmayı planlasa da enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesi nedeniyle hesaplar bozuluyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 44,19 olarak revize edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.