Motosiklet Satışlarındaki Artış Trendi Devam Ediyor

Motosiklet Satışlarındaki Artış Trendi Devam Ediyor

ABONE OL
23 Mart 2024 14:04
Motosiklet Satışlarındaki Artış Trendi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 İçin Motosiklet Satış Tahminleri Yükseldi

Geçen yıl trafiğe kaydedilen motosiklet sayısında %130 artışla 957 bin 292 adet olan satış rakamı, bu yılın ilk 2 ayında da yükselişini sürdürdü. Şubatta geçen yıla göre %130,4 artışla 84 bin 611 motosiklet trafiğe kaydedildi. Ocak-şubat döneminde ise satışlar %87,4 artarak 144 bin 840 adede ulaştı.

Elektrikli Motosikletlere Olan İlgi Artıyor

Big Way Motor Group Genel Koordinatörü Mehmet Sevi, “Motobike İstanbul 2024” fuarında elektrikli motosikletlere ilginin arttığına dikkat çekti. Elektrikli motorlara olan talebin artmasıyla firma olarak bu alana yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Türk tüketicisinin elektrikli motosikletlere ilgi gösterdiğini ve bu alanda büyüme öngördüklerini ifade etti.

Önümüzdeki Yıl İçin Beklentiler

Kawasaki Satış Danışmanı Muhammed Ali Kutucu, elektrikli motosikletlere olan talebin yoğun olduğunu vurgulayarak, bu motorların pazardan yüzde 5-10 pay almasının beklendiğini söyledi. Motosiklet satışlarında ilk 2 aylık performansın 2023 yılı ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Kutucu, ilerleyen süreçte dolar kurunun da etkili olabileceğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.