DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan Asgari Ücret Açıklaması

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan Asgari Ücret Açıklaması

ABONE OL
20 Nisan 2024 14:04
DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan Asgari Ücret Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılmaması İsrarı

Hükümet ve ekonomi yönetimi, asgari ücrete ara zam yapılmaması konusunda ısrar ederken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan önemli bir açıklama geldi.

Enflasyon Tek Haneli Rakamlara İnene Kadar Güncellenmeli

DİSK Başkanı, dün akşam BloombergHT televizyonuna konuk olarak enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücretin yılda dört kez güncellenmesi gerektiğini savundu. Hem Merkez Bankası’nın hükümete yazdığı açık mektup hem de Çalışma ve Sosyal Gücenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarında asgari ücrete ara zam yapılmayacağının ifade edildiğini belirten Çerkezoğlu, bu yaklaşıma itirazlarını dile getirdi.

Ücret Artışları ve Enflasyon İlişkisi

Çerkezoğlu, ücret artışlarının enflasyonun sebebi değil sonucu olduğunu belirterek, enflasyonun nedenlerinin arasında ücret artışlarının etkisinin çok az olduğunu vurguladı. Ayrıca, enflasyonu yaratan asıl nedenler arasında kur ve maliyet artışları ile aşırı kârlar olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, halkın alım gücünün düşürülmesinin enflasyonla mücadelede etkin olmayacağını savundu.

Asgari Ücret ve Enflasyonun Etkisi

Dar gelirlilerin, asgari ücretlilerin gıda enflasyonunun yüzde 110’lara ulaştığı bir dönemde asgari ücrete ara zam yapılmamasının milyonları açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek anlamına geleceğini ifade eden DİSK Başkanı, asgari ücretin ortalama ücret haline geldiğine dikkat çekti. Ayrıca, asgari ücrete ara zam yapılmamasının özel sektörde toplu sözleşmesiz çalışan milyonlarca kişinin de zam almaması ve yoksullaşması anlamına geleceğini belirtti.

Yıl Ortasında Zam Yapılması Gerekliliği

Çerkezoğlu, yıl ortasında asgari ücret tespit komisyonunun toplanarak, sadece enflasyonu değil büyümeyi de hesaba katarak zam yapılması gerektiğini savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.