Almanya İş Anketi: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Nisan Ayında Yükseldi
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • Almanya İş Anketi: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Nisan Ayında Yükseldi

Almanya İş Anketi: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Nisan Ayında Yükseldi

ABONE OL
24 Nisan 2024 14:07
Almanya İş Anketi: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Nisan Ayında Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ifo’nun Açıkladığı Nisan Ayı İş Anketi Sonuçlarına Göre Almanya’da İyimserlik Arttı

Merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), nisan ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını duyurdu. Yaklaşık 9 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, mart ayında 87,9 puan olan Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, nisanda 89,4 puana yükseldi. Bu artışla endeks üçüncü kez artış kaydetti.

Endeks Beklentileri Aştı: Beklentiler ve Mevcut Durum Endeksi Değerleri

Ifo’nun açıkladığı verilere göre, Beklentiler Endeksi 87,7 puandan 89,9 puana, Mevcut Durum Endeksi ise 88,1 puandan 88,9 puana yükseldi. Ankette hizmet, imalat ve ticaret sektörlerinde mevcut durum ve geleceğe yönelik beklentilerde iyileşme olduğu belirtildi.

Ifo Başkanı Clemens Fuest Yorumladı: “Alman Ekonomisi İstikrar Kazanıyor”

Ifo Başkanı Clemens Fuest, şirketlerin gelecek aylara ilişkin beklentilerinde nisanda iyileşme olduğunu vurgulayarak, “Alman ekonomisi özellikle hizmet sağlayıcıları sayesinde istikrar kazanıyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Alman Ekonomisi Geçen Yıla Göre Daralma Göstermişti

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, geçen yıl yüksek enerji maliyetleri, zayıf küresel siparişler ve rekor düzeydeki faiz oranlarının etkisiyle zayıf performans sergilemişti. Alman ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde teknik resesyona girmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.