Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir

Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir

ABONE OL
21 Nisan 2024 14:04
Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak ve Türkiye Arasındaki Petrol İhracatı Sorunu

Irak’tan Türkiye’ye geçen yıl durdurulan petrol ihracatı, Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yeniden başlatılamamıştı. Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası 25 Mart 2023’te Irak’tan Ceyhan Limanı’na petrol akışı durdu. Bu durum Irak ekonomisine yaklaşık 14 milyar dolarlık zarar getirdi.

Erdoğan’ın Ziyareti ve Beklentiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan’da gerçekleştireceği Irak ziyaretinde, petrol ihracatının yeniden başlatılması bekleniyor. Uzmanlar, ziyaretin bu konuda çözüm getirebileceğini belirtiyor.

Uzmanların Değerlendirmesi

Iraklı enerji uzmanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile petrol ihracatı konusunun çözüme kavuşabileceğini ifade ediyor. Irak’ın Kerkük’ten Fişhabur’a giden petrol boru hattının onarıldığını belirten uzmanlar, bu durumun hem Irak hem de Türkiye için olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyor. Irak Enerji Merkezi Başkanı Fırat Musevi de, petrol boru hattının yeniden çalıştırılmasının Bağdat ve Erbil arasındaki müzakerelere büyük bir kapı açacağını vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.