Borsada Arife Gününde Yükseliş

Borsada Arife Gününde Yükseliş

ABONE OL
9 Nisan 2024 14:02
Borsada Arife Gününde Yükseliş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BIST 100 Endeksi 57,50 Puan Arttı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 57,50 puan artarak günü tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 44,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık ve Holding Endeksleri Değer Kazandı

Bankacılık endeksi yüzde 1,45, holding endeksi ise yüzde 0,66 değer kazandı.

Analistlerin Değerlendirmesi

Analistler, küresel pay piyasalarında yarın ABD’de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirtti. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indiriminin zamanlaması ve büyüklüğüne ilişkin belirsizliğin devam ettiğini vurguladı.

Geçen hafta Fed yetkililerinin şahin tonlu sözleri ve sıkı iş gücü piyasası verileriyle para piyasalarındaki fiyatlamaların değiştiğine dikkat çeken analistler, BIST 100 endeksi için 9.900 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Yarın Piyasalar Kapalı Olacak

Yarın Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı olacak. Ancak, yurt dışında ABD’de enflasyon verileri, Fed toplantı tutanakları ve Japonya’da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) takip edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.