Aksa Akrilik, Haftada Dört Gün Çalışma Sistemiyle Türkiye’nin İlkleri Arasında Yerini Aldı
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • Aksa Akrilik, Haftada Dört Gün Çalışma Sistemiyle Türkiye’nin İlkleri Arasında Yerini Aldı

Aksa Akrilik, Haftada Dört Gün Çalışma Sistemiyle Türkiye’nin İlkleri Arasında Yerini Aldı

ABONE OL
8 Nisan 2024 14:03
Aksa Akrilik, Haftada Dört Gün Çalışma Sistemiyle Türkiye’nin İlkleri Arasında Yerini Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksa Akrilik, Haftada Dört Gün Çalışma Uygulamasına Geçiş Yaptı

Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, beyaz yakalı 200 çalışanı için başlattığı ‘dört günlük çalışma haftası’ denemesini kalıcı hale getirme kararı aldı. Bu adımıyla Türkiye’de haftada 4 gün çalışan ilk şirket unvanını elde etti.

Çalışanlar ve Yöneticilerden Destek

Aksa Akrilik CEO’su Cengiz Taş, dört günlük çalışma haftasının çalışanlar tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini belirterek, artan işbirliği ve ekip ruhunu teşvik ettiğini vurguladı.

Artan Verimlilik ve İş Başvurularındaki Artış

Çalışanların maaşlarını veya sosyal haklarını değiştirmeden bu yeni düzene geçen şirket, operasyonel verimliliği artırmayı ve iş-yaşam dengesini sağlamayı hedefliyordu. Anket sonuçlarına göre çalışan bağlılığı, üretkenlik ve motivasyon yükselirken iş başvurularında da artış yaşandı.

Esnek İzin Günleri ve Kısmi Molalar

Bazı zorluklar yaşansa da şirket, esnek izin günleri ve kısmi molalar gibi uygulamalarla çalışanların ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalıştı. Mavi yakalı işçiler ise şu an için kısa çalışma haftası programına dahil edilmedi.

Dünya Genelinde Yaygınlaşan Bir Trend

Aksa Akrilik, Türkiye’de bu uygulamayı başlatan ilk büyük şirket olurken dünya genelinde benzer adımlar atan diğer şirketlerin sayısı da artıyor. İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde de kısa çalışma haftası denemeleri yapılmakta.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.