2023’te Küresel Petrol ve Doğal Gaz Keşiflerinde Rekor Düşüş

2023’te Küresel Petrol ve Doğal Gaz Keşiflerinde Rekor Düşüş

ABONE OL
28 Nisan 2024 14:11
2023’te Küresel Petrol ve Doğal Gaz Keşiflerinde Rekor Düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşif Miktarında Büyük Gerileme

Geçen yıl petrol ve doğal gaz keşifleri, bir önceki yıla göre yüzde 50’den fazla düşüşle 5 milyar varil petrol eş değerine geriledi. Söz konusu keşiflerin yüzde 40’ını doğal gaz, yüzde 60’ını ise petrol oluşturdu.

Arama Maliyetlerindeki Artış

Geçen yılki düşük keşif hacimleri, arama maliyetlerinde ciddi artışa yol açtı. Doğal gaz için bir varil petrol eş değeri başına 2,6 dolar olan maliyet, geçen yıl 5,3 dolara yükselirken petroldeki maliyet ise 3,5 dolardan 8,8 dolara çıktı.

Önemli Bölgeler ve Keşifler

Geçen yıl toplam keşiflerin yüzde 74’ü açık denizde gerçekleşirken, Asya-Pasifik bölgesi en yüksek payı aldı. Endonezya ve Malezya açıklarındaki aramalar en önemli doğal gaz keşiflerini oluşturdu.

2022’ye Kıyasla Rekor Düşüş

Küresel gaz ve petrol keşiflerinin 2022’ye kıyasla yüzde 52,3 gerilemesi, sektörde rekor düşüş olarak kayıtlara geçti. Bu durum, sektördeki arama faaliyetlerindeki zorlukların ve maliyetlerin artışının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.