BES Katılımcıları Artık Devlet Katkısını Kullanabilecek

BES Katılımcıları Artık Devlet Katkısını Kullanabilecek

ABONE OL
10 Nisan 2024 14:02
BES Katılımcıları Artık Devlet Katkısını Kullanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısmen Ödeme Uygulaması Nedir?

Kısmen Ödeme Uygulaması: Bireysel Emeklilik Sistemi’nde evlilik, konut alımı, doğal afet gibi durumlarda katılımcıların hesaplarındaki biriken tutarları devlet katkısı dahil alabilme imkanı sunar.

Hangi Durumlar İçin Başvuru Yapılabilir?

Katılımcılar, evlilik, konut alımı, doğal afet gibi durumlar için başvuruda bulunarak birikimlerinin yüzde 50’sine kadar kısmen ödeme alabilirler.

Başvuru Sonuçlanma Süresi Ne Kadar?

Emeklilik şirketleri başvuruları üç iş günü içinde sonuçlandırarak katılımcılara elektronik iletişim araçlarıyla bildirir.

Hangi Belgeler Gerekli?

Konut alımı için Tapu belgesi, evlilik için nüfus kayıt örneği, doğal afet için SEDDK belgesi gibi belgeler başvuru sırasında talep edilir.

Ödeme Ne Zaman Yapılır?

Kısmen ödeme tutarları, tüm fon paylarının nakde dönüştüğü günü takip eden ilk iş gününde katılımcıların hesabına yatırılır.

Belgeleri Tamamlamama Durumunda Ne Olur?

Gerekli belgelerin belirtilen sürede tamamlanmaması halinde kısmen ödeme hakkı kullanılmış sayılabilir ve ödenen tutarın yüzde 30’u devlet katkısı hesabından düşülür.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.