Dünya Su Günü: Suyun Önemi ve Kutlamaları

Dünya Su Günü: Suyun Önemi ve Kutlamaları

ABONE OL
22 Mart 2024 19:03
Dünya Su Günü: Suyun Önemi ve Kutlamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Su Günü’nün Önemi

Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart tarihinde kutlanarak, artan su krizinin sosyal ve ekonomik kalkınmayı tehdit ettiğini vurgulamayı amaçlıyor. Küresel su krizine dikkat çeken bu özel gün, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı konusunda acil adımların atılması gerekliliğine işaret ediyor.

Dünya Su Günü Tarihi

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart’ta kutlanmaktadır. Bu gün, Birleşmiş Milletler tarafından küresel su krizine dikkat çekmek ve su kaynaklarıyla ilgili çalışmaları teşvik etmek amacıyla belirlenmiştir.

Dünya Su Günü Kutlamaları

Dünya Su Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve suyun önemi vurgulanmaktadır. Birleşmiş Milletler ve üye ülkeler, su kaynaklarıyla ilgili somut adımları ödüllendirmek ve tavsiyelerini hayata geçirmek için çaba sarf etmektedir. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşları da bu önemli günü su sorunlarına dikkat çekmek için fırsat olarak değerlendirmektedir.

İyi Bir İçme Suyunun Özellikleri

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, iyi bir içme suyunun taşıması gereken 11 önemli özellik bulunmaktadır. Bunlar arasında hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemesi, kokusuz ve berrak olması, sağlığa zararlı kimyasal maddeler içermemesi gibi kriterler yer almaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.