Microsoft ve OpenAI, ChatGPT’yi Kullanan Siber Casusluk Gruplarını Açıkladı
  • Mizrak Haber
  • Teknoloji
  • Microsoft ve OpenAI, ChatGPT’yi Kullanan Siber Casusluk Gruplarını Açıkladı

Microsoft ve OpenAI, ChatGPT’yi Kullanan Siber Casusluk Gruplarını Açıkladı

ABONE OL
14 Şubat 2024 19:03
Microsoft ve OpenAI, ChatGPT’yi Kullanan Siber Casusluk Gruplarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli Siber Casusluk Grupları Sodium ve Chromium

Microsoft’un internet sitesinde yapılan açıklamada, şirketin iş ortağı OpenAI ile birlikte geliştirdiği ChatGPT’yi kullanan farklı uluslardan yapılan siber saldırılarla ilgili bilgiler paylaşıldı. Açıklamada, Çin ile ilişkilendirilen siber casusluk grupları Sodium ve Chromium’un, yapay zekayı büyük dil modellerini kullanarak teknik operasyonlarını güçlendirme amaçlı kullandığı belirtildi. Bu gruplar, Asya jeopolitiği, ABD içişleri ve diğer hassas konularla ilgili bilgi toplamak için ChatGPT’yi kullanmaktadır.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na Bağlı Curium

Curium adı verilen siber casusluk grubu, İran Devrim Muhafızları Ordusu bünyesinde çalışmaktadır. Açıklamaya göre, Curium yazılım hatalarını düzeltmek, oltalama e-postaları oluşturmak ve fark edilmemek için ChatGPT üzerinden ipuçları aramaktadır.

Rusya’ya Ait Strontium ve Kuzey Kore’ye Ait Thallium

Rusya’ya ait Strontium siber casusluk grubu, uydu ve radar teknolojilerine yönelik bilgi toplamak amacıyla ChatGPT’yi kullanmaktadır. Ayrıca, Kuzey Kore siber casusluk grubu Thallium, oltalama kampanyaları için içerik üretimi ve Kuzey Kore üzerinde çalışan düşünce kuruluşlarını araştırmak için yapay zeka hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Siber Casusluk Gruplarının ChatGPT Erişimi Engellendi

Açıklamada, söz konusu siber casusluk gruplarının ChatGPT’ye erişiminin engellendiği belirtilmektedir. Bu önlem, yapay zekanın kötü niyetli amaçlarla kullanılmasını önlemek için alınmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.