Kırşehir’de Ulaşım ve İletişim Yatırımları Hız Kesmiyor

Kırşehir’de Ulaşım ve İletişim Yatırımları Hız Kesmiyor

ABONE OL
3 Mart 2024 19:02
Kırşehir’de Ulaşım ve İletişim Yatırımları Hız Kesmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Uraloğlu, Vali Buhara’yı Ziyaret Etti

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’nın konuğu olarak şehri ziyaret eden Bakan Uraloğlu’na, kilim ve Neşet Ertaş’ın plağı hediye edildi. Uraloğlu, ziyaret sonrasında esnafı da ziyaret etti.

Ulaşım ve İletişimdeki Yatırımlar Artarak Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, Kırşehir Ahilik Müzesi ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ticari faaliyetlerinin büyümesi için gayret ettiklerini belirterek, ekonomik başarının temelinde ulaşım ve iletişim yatırımlarının büyük rol oynadığını vurguladı.

Uraloğlu, “Güçlü bir ulaşım altyapısı, ekonomik büyümenin birincil koşuludur. Güvenli, hızlı ve kolay ulaşım, ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir.” dedi.

Yatırımların Boyutu

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar yatırım yapıldığını vurgulayarak, gerçekleştirilen projelerle Türkiye’nin ekonomik anlamda güçlendiğini belirtti. Bölünmüş yol uzunluğunun 29 bin 400 kilometreye, toplam köprü uzunluğunun 774 kilometreye, tünel uzunluğunun 753 kilometreye çıkarıldığını kaydetti.

Uraloğlu, havalimanı sayısını 26’dan 57’ye, uluslararası liman sayısını 152’den 190’a yükselttiklerini, iletişim altyapısında da büyük atılımlar yaptıklarını ifade etti.

Kırşehir’e Yapılan Yatırımlar

Kırşehir’e de değinen Bakan Uraloğlu, son 22 yılda şehrin ulaşım ve iletişim altyapısına 14,5 milyar lira yatırım yapıldığını belirterek, Kırşehir çevre yolu ve Tuzköy-Kesikköprü yolu gibi projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Önemli müjdeler veren Uraloğlu, şehirdeki yatırımların artarak devam edeceğini ve hızlı tren projesi gibi önemli projelerin de gündemde olduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.