Elon Musk’ın Şirketlerinde Cinsiyet Ayrımcılığı ve Taciz Skandalları

Elon Musk’ın Şirketlerinde Cinsiyet Ayrımcılığı ve Taciz Skandalları

ABONE OL
7 Mart 2024 19:03
Elon Musk’ın Şirketlerinde Cinsiyet Ayrımcılığı ve Taciz Skandalları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk’ın Yöneticilik Anlayışı Eleştirilere Neden Oluyor

Tesla, SpaceX ve eski adı Twitter olan X’in sahibi Elon Musk, yöneticilik anlayışıyla sık sık sert bir şekilde eleştiriliyor. Milyarder iş insanı, çalışanlarına fazla mesai yapmalarını ve ofiste kalmalarını talep etmesiyle ve şirketlerinde cinsiyet ayrımcılığı yapıldığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

SpaceX’te Taciz ve Kürtaja Zorlama Skandalı

Bir SpaceX çalışanı, cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle şirkete karşı dava açtı. Eski çalışan, yöneticisinin kendisine ilişki yaşaması için baskı yaptığını, hamile kaldığını ve kürtaj için para teklif edildiğini iddia etti.

Üretim koordinatörü Michelle Dopak, yöneticisinin kendisine cinsel ilişkiye girmesi için baskı yaptığını, hamilelikle sonuçlanınca kürtaj olması için 100 bin dolar teklif edildiğini belirtti.

Ücret Eşitsizliği ve Diğer İddialar

Dopak, şirketin kendisine haksız tazminat ödemediğini, erkek çalışanlardan daha az kazandıklarını, kadınların şikayetlerini görmezden geldiklerini ve iş bırakmaya zorladıklarını iddia etti.

SpaceX’in üst düzey yöneticileri cinsiyete dayalı ayrımcılık şikayetlerini görmezden gelmekle suçlandı. Dopak, COO Gwynn Shotwell de dahil olmak üzere şirket yöneticilerinin erkek çalışanlara ayrıcalık tanıdığını iddia etti.

Dava Üstüne Dava

SpaceX’e açılan bu dava, şirketin cinsiyet ayrımcılığı ve ücret eşitsizliği iddialarıyla karşı karşıya kaldığı ilk dava değil. Şirket, daha önce de kadınların ve azınlık çalışanlarının düşük maaş aldığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.