TikTok Seçimlerde Yanıltıcı İçeriklere Savaş Açıyor

TikTok Seçimlerde Yanıltıcı İçeriklere Savaş Açıyor

ABONE OL
20 Mart 2024 19:02
TikTok Seçimlerde Yanıltıcı İçeriklere Savaş Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TikTok ve Teyit.org’un İşbirliği

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, “Mahalli İdareler Genel Seçimleri”nde erken zafer iddialarını azaltmak için Teyit.org ile işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Yanıltıcı İçeriklerle Mücadele

Gelen, seçimlerde yanıltıcı içeriklere karşı mücadele ettiklerini ve şiddeti teşvik eden içeriklere tolerans göstermediklerini belirtti.

Doğruluk Kontrol Ortaklığı

TikTok, seçim günü erken zafer iddialarını azaltmak için Teyit.org ile işbirliği yapacaklarını açıkladı. Doğruluk kontrol ortaklarıyla çalışarak yanlış veya manipüle edilmiş içerikleri kaldırmayı hedefliyor.

Seçim Takip Merkezi

TikTok, Türkiye Seçim Takip Merkezi’ni kullanıcıların doğru bilgilere ulaşmaları için faaliyete geçirdi. Ayrıca farklı dillerdeki içeriklerin denetlenmesine destek vererek seçimlerle ilgili doğru bilgilere yönlendirme yapıyor.

Ücretli Siyasi Reklamlara Sınırlama

Gelen, TikTok’ta siyasi içerikli ücretli reklamlara izin verilmediğini ve platform standartlarına uymayan reklamların yayınlanmayacağını belirtti. Sahte hesapları tespit ederek kaldırdıklarını da açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.