Sigara İçmek, Göbek Yağını Artırıyor!

Sigara İçmek, Göbek Yağını Artırıyor!

ABONE OL
21 Mart 2024 17:04
Sigara İçmek, Göbek Yağını Artırıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danimarkalı Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Bulgular

Dünyanın önde gelen bilimsel dergilerinden Addiction’da yayınlanan bir araştırma, sigaranın yeni bir zararını açığa çıkardı. Kopenhag Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, sigara içen bireylerin verilerini inceleyerek dikkat çekici bulgulara ulaştı.

Sigara İçmek Belde Yağlanmayı Artırıyor

Üniversite bünyesinde doçent doktor olarak görev alan German Carrasquilla, yürütülen araştırmada sigara içmenin bel bölgesinde yağlanmaya sebep olduğunu ortaya koydu. Carrasquilla, sigara içmenin diğer faktörlerden bağımsız olarak yağlanmaya neden olduğunu belirtti.

Viseral Yağ ve Sağlık Riskleri

Yapılan incelemeler sonucunda artan yağ türünün derinin altındaki yağdan ziyade iç organlardaki yağ olduğu tespit edildi. Araştırmanın sonuçları, sigaranın karın bölgesinde “viseral yağ” birikimine yol açtığını ve bu durumun kalp hastalıkları, diyabet, felç ve bunama gibi risklerle ilişkili olduğunu gösterdi.

Viseral yağın, düz bir karına sahip bireylerde bile var olabileceği vurgulanırken, sigaranın vücuttaki yağ dağılımını olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.