Uzmanlar, Direnç Egzersizlerinin Uykuyu İyileştirmedeki Rolünü Vurguluyor
  • Mizrak Haber
  • Sağlık
  • Uzmanlar, Direnç Egzersizlerinin Uykuyu İyileştirmedeki Rolünü Vurguluyor

Uzmanlar, Direnç Egzersizlerinin Uykuyu İyileştirmedeki Rolünü Vurguluyor

ABONE OL
22 Nisan 2024 17:04
Uzmanlar, Direnç Egzersizlerinin Uykuyu İyileştirmedeki Rolünü Vurguluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uyku Kalitesini Artırmak İçin En İyi Egzersiz: Direnç Egzersizleri

Uyku terapisinde uzman fizyolog Dr. Nerina Ramlakhan’a göre, direnç egzersizleri, daha iyi uyumanın kanıtlanmış tek yolu olarak karşımıza çıkıyor. Vücut ağırlığı, ağırlık veya direnç bantları kullanılarak yapılan bu egzersiz türü, uykuyu iyileştirmek için en etkili yöntem olarak öne çıkıyor.

Direnç Egzersizlerinin Uykuyu Nasıl İyileştirdiği

Dr. Ramlakhan’a göre, direnç egzersizlerinin uykuyu artırıcı faydaları, kardiyo egzersizlerine kıyasla kaslarınızın uykuyu tetikleyen adenozin adlı hormonu daha fazla üretmesinde yatıyor. Bu sayede direnç antrenmanı yapan bireylerin gece boyunca daha fazla ve daha kaliteli uyuduğu gözlemleniyor.

Uykusuzluğun Riskleri ve Direnç Egzersizlerinin Önemi

Ulusal Yaşlanma Konseyi’ne göre, yetersiz uyku genel yaşam kalitesini düşürürken, diyabet, obezite, kalp hastalıkları, kanser ve ölüm riskini artırabiliyor. Bu nedenle, uykusuzlukla mücadele eden bireylerin egzersiz rutinlerine şınav, deadlift veya kablo çekme gibi direnç egzersizlerini eklemesi öneriliyor.

Araştırmaların Gösterdiği Sonuçlar

Amerikan Kalp Derneği’nin 2022 yılında yaptığı bir araştırmaya göre, direnç egzersizi yapan bireylerin diğer gruplara göre daha uzun ve daha kaliteli uyku süresine sahip oldukları görüldü. Bu egzersiz türünün uyku kalitesini artırdığı ve uyandıklarında daha dinç hissetmelerini sağladığı belirtildi.

Profesör Angelique Brellenthin’in açıklamalarına göre, vücudumuz gece boyunca stresten kaynaklanan hasarı onarmak için direnç egzersizlerine ihtiyaç duyuyor. Kasların daha fazla yorulduğu durumlarda adenozin gibi kimyasalların salgılanması artıyor ve bu da daha derin ve uzun süreli uyumamızı sağlıyor.

Uzmanlar, günlük sadece bir saatlik hafif direnç egzersizlerinin bile uykuya fayda sağlamak için yeterli olabileceğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.