Dr. Christopher Kerr’in Palyatif Bakım Çalışmaları

Dr. Christopher Kerr’in Palyatif Bakım Çalışmaları

ABONE OL
24 Nisan 2024 17:11
Dr. Christopher Kerr’in Palyatif Bakım Çalışmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Christopher Kerr’in Rüyalar ve Vizyonlar Üzerine Çalışmaları

ABD merkezli palyatif bakım doktoru Dr. Christopher Kerr, yaşamının sonuna gelmiş hastalarla çalışarak, hastaların sıklıkla sevgi dolu rüyalar ve yeniden buluşma hissi yaşadığını belirtiyor. Dr. Kerr’e göre, hastalar kötü ve acı veren durumları inkar etmeksizin, ilginç bir şekilde bu deneyimleri kullanıyorlar.

Hastaların Rahatlaması ve Kabul Etmesi

Dr. Kerr, hastaların ölmeye hazır hale gelmek için rahatlamaları ve durumlarını kabul etmeleri gerektiğini vurguluyor. Araştırma ekibi, 1.500’den fazla yaşam sonu olayını belgeleyerek, bu konuda birçok çalışma yürüttü.

Çocukların Yaşam Sonu Deneyimleri

Uzmanlar, çocukların yaşam sonu deneyimlerinin farklı olduğunu belirtiyor. Çocuklar, ölüm kavramına sahip olmayabilir ve sıklıkla sevdikleri hayvanları gördüklerini ifade ederler. Dr. Kerr, çocukların yaratıcı ve hayal güçlerinin güçlü olduğunu vurguluyor.

Dr. Kerr’in Anlattığı Örnek Bir Deneyim

Dr. Kerr, hayatının çoğunu hapiste geçirmiş ve kanserle mücadele eden bir hastasının hikayesini paylaşıyor. Hasta, ölüm öncesinde sevgisini ifade etmek ve özür dilemek istediği kızını görmek istemiş ve bu görüşmeden sonra huzur içinde yaşamını tamamlamış.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.