Leon Bolmeer’den Göbek Eriten 5 Egzersiz

Leon Bolmeer’den Göbek Eriten 5 Egzersiz

ABONE OL
18 Mart 2024 17:04
Leon Bolmeer’den Göbek Eriten 5 Egzersiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OMUZ HAREKETLERİYLE PLANK

Leon Bolmeer, kollarınızı yerde ve dirsekleriniz omuzlarınızın altında olacak şekilde, vücudunuz baştan topuklara kadar düz bir çizgi oluşturacak şekilde yüksek bir plank pozisyonuyla başlanması gerektiğini belirtiyor. Bu egzersiz omuz stabilitesini, duruşu ve esnekliği geliştirirken denge ve kontrolü de test ediyor.

ÖLÜ BÖCEK HAREKETİ

Bu egzersize, sırtüstü uzanarak başlanır. Her iki kolu da tavana doğru kaldırarak sırayla kol ve bacakları yere doğru indirip başlangıç pozisyonuna dönülür. Bu hareket, omurganın sabit tutulmasını, merkez bölgesinin korunmasını ve nefes almayı hatırlatmayı amaçlar.

BİSİKLET HAREKETLERİ

Sırt üstü uzanarak yapılan bu egzersizde, baş ve omuzlar yere kaldırılarak dirsek karşı dizi getirilir ve diğer bacak havaya doğru uzatılır. Bu hareket, iç ve dış eğik karın kaslarını çalıştırırken stabiliteyi, koordinasyonu ve esnekliği artırmayı hedefler.

HOLLOW BODY EGZERSİZİ

Bacaklar bitişik ve kollar başın arkasında uzanarak sırt üstü uzanılır. Omuzlar ve bacaklar hafifçe kaldırılarak vücut bir ‘C’ şekli oluşturacak şekilde hareket ettirilir. Bu egzersizde amaç, belirli bir süre bu pozisyonu koruyarak merkez bölgesini güçlendirmektir.

DAĞ TIRMANIŞI

Yüksek plank pozisyonuyla başlayan bu egzersizde, alternatif olarak bir diz göğsünüze çekilir ve tekrar plank pozisyonuna getirilir. Bu egzersiz, omuz ve kol kaslarını güçlendirirken karın bölgesini de çalıştırır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.