İngiltere’deki Araştırmaya Göre Düzenli Egzersiz Yaşam Beklentisini Uzatıyor
  • Mizrak Haber
  • Sağlık
  • İngiltere’deki Araştırmaya Göre Düzenli Egzersiz Yaşam Beklentisini Uzatıyor

İngiltere’deki Araştırmaya Göre Düzenli Egzersiz Yaşam Beklentisini Uzatıyor

ABONE OL
12 Mart 2024 17:03
İngiltere’deki Araştırmaya Göre Düzenli Egzersiz Yaşam Beklentisini Uzatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

London School of Economics ve Bir Sigorta Şirketinin Araştırması

İngiltere’deki London School of Economic ve bir sigorta şirketi tarafından yürütülen araştırmaya göre, düzenli egzersiz yapmanın yaşam beklentisini üç yıla kadar uzatabileceği öne sürülüyor.

Araştırma Sonuçları

Araştırma kapsamında on yıl boyunca Birleşik Krallık ve Güney Afrika’da bir milyondan fazla insanın davranış ve alışkanlıkları incelendi. Sonuçlara göre, tüm yaş gruplarında düzenli egzersizin büyük olumlu etkileri görüldü, özellikle yaşlı nesiller için belirgin oldu.

65 yaş üstü kişilerde haftada üç veya daha fazla kez düzenli olarak 7.500 adım atanlarda ölüm riskinde yüzde 52’lik bir azalma olduğu belirlendi. Bu oran, 45-65 yaş grubundakilere göre yüzde 38’den ve toplam nüfusa göre yüzde 27’den daha yüksek.

Haftada en az üç kez 5.000 adım atan kişilerde erkeklerde ortalama yaşam beklentisine 2,5 yıl, kadınlarda ise 3 yıl kadar eklenebildiği tespit edildi. Ayrıca, tip 2 diyabet oranlarında azalma ve bu hastalığa sahip olanlarda ölüm riskinde yüzde 40 azalma gözlendi.

Profesör Joan Costa-Font Açıklaması

London School of Economics’ten Profesör Joan Costa-Font, konuyla ilgili şunları söyledi: “Başarılı alışkanlığa dayalı müdahaleler yaşam beklentisini uzatabilir, kamu sağlığı hizmetlerinde önemli tasarruflar sağlayabilir, üretkenliği artırabilir ve ruh sağlığı, sosyal izolasyon ve kanser ile tip 2 gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların yol açtığı önemli uzun vadeli zorlukların ele alınmasına yardımcı olabilir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.