Warren Buffett’ın Sadece 100 Bin Dolarlık Yıllık Maaşı ve Mütevazı Yaşamı
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • Warren Buffett’ın Sadece 100 Bin Dolarlık Yıllık Maaşı ve Mütevazı Yaşamı

Warren Buffett’ın Sadece 100 Bin Dolarlık Yıllık Maaşı ve Mütevazı Yaşamı

ABONE OL
20 Mart 2024 14:04
Warren Buffett’ın Sadece 100 Bin Dolarlık Yıllık Maaşı ve Mütevazı Yaşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Berkshire Hathaway’in CEO’su Buffett’ın Düşük Maaş Tercihi

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, yıllık maaşının sadece 100 bin dolar olmasıyla dikkat çekiyor. Berkshire Hathaway’in CEO’su ve başkanı olan Buffett, 1980’lerden bu yana yıllık 100 bin dolarlık bir maaş talep ediyor. Bu maaş, yardımcısı Greg Abel’in yıllık 20 milyon dolarlık maaşının oldukça altında kalıyor.

Buffett’ın Mütevazı Yaşam Tarzı ve İnançları

Buffett’ın düşük maaş tercihinin arkasında yatan sebep, şirketler için uzun vadeli başarıya odaklanmayı teşvik etme inancından kaynaklanıyor. Yüksek maaş ve ikramiyelerin kısa vadeli düşünceyi teşvik ettiğine inanan Buffett, mütevazı bir yaşam tarzını benimsiyor. 134 milyar dolarlık Berkshire hissesine sahip olmasına rağmen Buffett, 1958’de 31,500 dolara satın aldığı evinde yaşıyor, eski bir araba kullanıyor ve işe giderken McDonald’s’ta kahvaltı yapıyor.

Buffett’ın Maaşının Çalışanların Maaşına Oranı

Buffett’ın yıllık 100 bin dolarlık maaşı, Berkshire Hathaway’in tahminlerine göre çalışanların maaşının 5,4 katına denk geliyor. Bu oran, diğer CEO’ların maaşlarının çalışanların maaşına oranından oldukça düşük kalıyor. Buffett’ın muhtemelen maaşını kişisel yatırım portföyünden gelen temettülerle tamamladığı düşünülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.