Türkiye Ekonomisi İhracatta Güçlü Büyümeye Devam Ediyor

Türkiye Ekonomisi İhracatta Güçlü Büyümeye Devam Ediyor

ABONE OL
11 Mart 2024 14:04
Türkiye Ekonomisi İhracatta Güçlü Büyümeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklamaya Göre Türkiye Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, Türkiye ekonomisinin son 14 çeyrektir aralıksız büyüme gösterdiğini ve bu büyümenin 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam ettiğini açıkladı. Satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ve ihracat verileri ışığında büyümenin sürdüğü belirtildi.

İhracatta Artış Devam Ediyor

Bakanlık açıklamasında, bu yılın ilk çeyreğinde ihracattaki artış ve ithalattaki düşüşle net ihracatın büyümeye pozitif katkı sağlaması beklenirken, ocak-şubat döneminde ihracatın %8,5 artarak 41 milyar 77 milyon doları geçtiği vurgulandı. Ayrıca, 16 ilin 500 milyon doların üzerinde mal ve hizmet ihraç ettiği, 59 ilde ihracatın arttığı ve bu durumun yerel kalkınmaya olumlu katkı sağladığı belirtildi.

İhracatta Gaziantep Öne Çıkıyor

2023 yılı başından itibaren açıklanan verilere göre, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Tekirdağ en fazla ihracat yapan iller arasında yer alırken, şubatta Gaziantep en büyük artışı gerçekleştiren il oldu. Hatay, Kocaeli, Mersin ve Bursa da önemli artışlar gösterdi.

Deprem Sonrası İhracattaki Artış

Açıklamada, depremin etkilediği 11 ilde ihracatın Şubat 2023’e göre %77,2 arttığı, hatta bu illerin depremden önceki döneme göre de artış gösterdiği belirtildi. Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye gibi iller önemli ihracat artışlarına imza attı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.