TÜİK’in Kuşaklararası Meslek Aktarımı Araştırması Sonuçları Açıklandı
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • TÜİK’in Kuşaklararası Meslek Aktarımı Araştırması Sonuçları Açıklandı

TÜİK’in Kuşaklararası Meslek Aktarımı Araştırması Sonuçları Açıklandı

ABONE OL
14 Nisan 2024 14:04
TÜİK’in Kuşaklararası Meslek Aktarımı Araştırması Sonuçları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Profesyonel Meslek Gruplarında Baba Mesleği Devam Edenlerin Oranı Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)‘in “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” konulu araştırmasına göre, 25-59 yaş aralığındaki kişilerin babalarının mesleklerini devam ettirme oranları incelendi. Araştırmaya göre, 9 meslek grubundan oluşan Ulusal Standart Meslek Sınıflaması‘nda, profesyonel meslek gruplarında babalarıyla aynı işi yapanların oranı en hızlı artışı gösterdi.

Diğer Meslek Gruplarında da Artış Gözlendi

Çalışmaya göre, hizmet ve satış elemanları, sanatkarlar, tesis ve makine operatörleri, teknisyenler, yöneticiler ve nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanların babalarının mesleklerini sürdürme oranları da arttı. Ancak, tarım, ormancılık ve su ürünlerinde çalışan baba mesleğini devam ettirenlerin oranında düşüş yaşandı.

İktisaden Faal Olmayanların Oranı Azaldı

Baba mesleğini devam ettirenler arasında en düşük oran ise iktisaden faal olmayanlar arasında gözlendi. Bu grup içinde de azalış yaşandığı belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre, kuşaklararası meslek devamlılığında belirgin değişimler gözlemlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.