Lezita Fabrikası İşçileri Grevde, Hindistan’dan İşçi Getirildi

Lezita Fabrikası İşçileri Grevde, Hindistan’dan İşçi Getirildi

ABONE OL
16 Mart 2024 14:02
Lezita Fabrikası İşçileri Grevde, Hindistan’dan İşçi Getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’dan İşçi Getirilmesi Sendika Yetkilileri Tarafından Tepkiyle Karşılandı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita Fabrikası’nda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkması sonrasında, işveren tarafından Hindistan’dan işçi getirildiği ortaya çıktı. Bu durum, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Gıda-İş Sendikası yetkilileri tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Öz Gıda-İş Sendikası Yetkililerinin Açıklamaları

Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, grev sürecinde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Şengün, işverenin bölgede işsiz insan olmadığı iddiasıyla Hindistan’dan 50 Hintli işçiyi getirip işe başlattığını belirterek, bu durumu kınadı.

Şengün şu ifadeleri kullandı: “Sendika grev kararı aldıktan sonra Lezita, sanki bölgede çalışmak isteyen insan yokmuş gibi Hindistan’dan 50 Hintli işçi getirdi. Bu işçilere yüksek maaş, konaklama, yemek ve diğer olanaklar sunulurken, greve destek veren işçilere ise tehditler savrulmaktadır. Lezita, hukuksuz bir şekilde işçilerin anayasal haklarını kullanmasını engellemekte ve sendikaya üye olmalarını engellemektedir.”

Şengün, Lezita’nın grevdeki işçilere karşı yasal olmayan baskılar uyguladığını ve devletin kolluk kuvvetlerini işveren lehine kullanarak işçileri sindirmeye çalıştığını belirtti.

Grev sürecinin devam ettiğini vurgulayan Şengün, “Bu grev kaç gün sürerse sürsün, Lezita’ya anayasal bir şekilde Öz Gıda-İş Sendikası girecek ve toplu iş sözleşmesi imzalanacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.