Karadeniz Bölgesinde Konut Piyasasında Yükseliş

Karadeniz Bölgesinde Konut Piyasasında Yükseliş

ABONE OL
31 Mart 2024 14:02
Karadeniz Bölgesinde Konut Piyasasında Yükseliş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz Bölgesi’nde Konut Satışları Artıyor

Ortadoğuluların Karadeniz’e olan ilgisi konut piyasasını etkiliyor. TÜİK verilerine göre, Samsun’da konut satışlarındaki artış yüzde 2 olarak kaydedildi. Ancak Endeksa’nın verilerine göre, Samsun’da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 62, son iki yılda ise yüzde 271 oranında arttı. 130 metrekarelik bir konutun ortalama satış fiyatı 2 milyon 586 bin TL olarak belirlendi.

Artvin ve Sinop’ta Etkileyici Artışlar

Artvin’de TÜİK verilerine göre konut satışları yüzde 84 artarken, Endeksa verilerine göre satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 100.58, son iki yılda ise yüzde 349.2 oranında yükseldi. Sinop’ta ise Endeksa verilerine göre konut fiyatları son bir yılda yüzde 87.90, son iki yılda ise yüzde 375.98 oranında arttı. Bu durumda Sinop’ta 110 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 2 milyon 790 bin TL’yi geçti.

Kiralık Konutlarda Artış

Emlakjet verilerine göre, Karadeniz bölgesinde en fazla kiralık konut talebi Samsun, Trabzon ve Ordu’da görüldü. Geçen ay kiralık konut fiyatları Ordu’da yüzde 175, Samsun’da yüzde 122, Trabzon’da ise yüzde 100 arttı. Ayrıca, Karadeniz’de satılık konut ilanlarının yayında kalma süresi yüzde 9, kiralık konut ilanlarının ise yüzde 21 artış gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.