Kömürleşmiş Papirüs, Epikurosçu Felsefe Okuluna Dair Yeni İçgörüler Sunuyor
  • Mizrak Haber
  • Teknoloji
  • Kömürleşmiş Papirüs, Epikurosçu Felsefe Okuluna Dair Yeni İçgörüler Sunuyor

Kömürleşmiş Papirüs, Epikurosçu Felsefe Okuluna Dair Yeni İçgörüler Sunuyor

ABONE OL
7 Şubat 2024 19:04
Kömürleşmiş Papirüs, Epikurosçu Felsefe Okuluna Dair Yeni İçgörüler Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunan Filozofunun Düşünceleri Yeniden Keşfedildi

Kömürleşmiş papirüsün, bir Yunan filozofunun derin düşüncelerini içerdiği ve Epikurosçu felsefe okuluna dair daha önce hiç görülmemiş içgörüleri açığa çıkardığı açıklandı. Papirüs, 18. yüzyılda bir çiftçinin Herculaneum antik kentinin üzerinde bir kuyu kazarken gömülü bir Roma villasını ortaya çıkarmasıyla keşfedilen parşömenlerden biriydi.

3 Boyutlu Haritalama ve Yapay Zeka Teknikleri Kullanıldı

Bir parça kömüre benzeyen parşömen dijital olarak tarandıktan sonra araştırmacılar, papirüsü sanal olarak açmak ve harfleri tespit etmek için 3 boyutlu haritalama ve yapay zeka tekniklerini kullandılar. BU Berlin’den Youssef Nader, Nebraska-Lincoln Üniversitesi’nden Luke Farritor ve Zürih İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden Julian Schilliger olmak üzere üç araştırmacı tarafından gerçekleştirilen bu çalışma, yeni bilgilerin ortaya çıkarılması için umut vadeden bir teknik olarak kabul ediliyor.

Karbonize Olmuş Parşömenlerin Kırılganlığına Rağmen Sağlam Kalması

Herculaneum antik kentinde bulunan papirüs tomarları, volkanik enkazın ısısıyla karbonize olmuştu. Bu durum, parşömenlerin son derece kırılgan hale gelmesine neden olmuş olsa da, yine de içeriklerini koruyabilmişlerdir. Kömürleşmiş papirüsler, antik felsefe okullarının düşünce ve öğretilerine dair nadir ve değerli kaynaklar olarak kabul edilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.