Hollanda Eredivisie Takımı Vitesse’ye 18 Puan Silme Cezası
  • Mizrak Haber
  • Spor
  • Hollanda Eredivisie Takımı Vitesse’ye 18 Puan Silme Cezası

Hollanda Eredivisie Takımı Vitesse’ye 18 Puan Silme Cezası

ABONE OL
20 Nisan 2024 18:02
Hollanda Eredivisie Takımı Vitesse’ye 18 Puan Silme Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vitesse Lisans Yeterliliklerini Sağlayamadığı İçin Cezalandırıldı

Hollanda’nın 1. Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Vitesse, lisans yeterliliklerini sağlayamadığı gerekçesiyle Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu’ndan (KNVB) 18 puan silme cezası aldı. KNVB’nin yaptığı açıklamada, uzun süredir lisans yönetmeliklerini ihlal eden ve yanlış bilgi sağlayan Vitesse’ye yaptırım uygulandığı belirtildi.

Abramovich Bağlantısı ve Devam Eden Soruşturma

KNVB’nin açıklamasına göre, Hollanda Ekonomi Bakanlığı’nın Vitesse ile Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırım uyguladığı Rus oligark Roman Abramovich arasındaki bağları inceleyen bir soruşturma devam ediyor. Hukuk firması tarafından hazırlanan rapora atıf yapılan açıklamada, Abramovich’in Vitesse üzerinde kontrol sahibi olduğu, yaptırımların ihlal edildiği ve kara para aklama şüphelerinin bulunduğu belirtildi.

Küme Düşme Kararı

Vitesse’ye verilen 18 puan silme cezası sonucunda -1 puana gerileyen takımın, 4 hafta kala ligden düşmesi kesinleşmiştir. Sarı-siyahlı ekibin ligden düşmesi, bu kararla birlikte kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.