YEDAM: Bağımlılıkla Mücadelede Profesyonel Destek Sunuyor

YEDAM: Bağımlılıkla Mücadelede Profesyonel Destek Sunuyor

ABONE OL
7 Mart 2024 17:04
YEDAM: Bağımlılıkla Mücadelede Profesyonel Destek Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Nedir?

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), bağımlılıkla mücadele edenlere profesyonel destek sağlayan bir kuruluştur. 2015 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hizmet veren YEDAM, Türkiye Yeşilay Cemiyeti bünyesinde faaliyet göstermektedir.

YEDAM’ın Hizmetleri

YEDAM, Türkiye genelinde ve KKTC’de bulunan 107 merkeziyle bağımlılıkla mücadeleyi sürdürmektedir. 115 YEDAM Danışma Hattı aracılığıyla ücretsiz destek almak mümkündür. Bugüne kadar 1 milyon 114 bin 106 çağrı aldı, 287 bin 372 görüşme yapıldı ve 115 bin 855 sosyal destek sağlandı.

Kimler Başvurabilir?

YEDAM’a başvuranlar arasında madde, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyenler bulunmaktadır. YEDAM, bağımlı bireylere ve ailelerine psikolojik ve sosyal destek hizmeti sunmaktadır. Danışanların mahremiyeti gözetilerek hizmet verilmektedir.

YEDAM’ın Sağladığı Destekler

YEDAM, bağımlıların rehabilitasyon sürecini desteklemek amacıyla atölyeler kurarak sosyal becerilerini geliştirmelerine, hobiler edinmelerine ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olmaktadır. Bugüne kadar 3 bin 687 kişi bu atölyelerden faydalanmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.