Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Son Durum

Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Son Durum

ABONE OL
25 Mart 2024 17:03
Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon Şehir Hastanesi Projesi Hakkında Detaylar

Trabzon Şehir Hastanesi, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımına başlanmıştır. Toplam 900 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacak hastane, proje tamamlandığında 1461 yatak kapasitesine ulaşabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Çalışmaların İlerleyişi ve Özellikleri

Şehir hastanesi inşaatı %33 seviyelerine gelmiş olup, kaba inşaatı tamamlanmış durumdadır. Hastanede toplamda 300 poliklinik ve 33 ameliyathane yer alacak. Ayrıca, 4300 fore kazık ve 562 sismik izolatör kullanılarak depreme dayanıklı bir yapı oluşturulmaktadır.

Hizmetler ve Hedeflenen Açılış Tarihi

2025 yılının Şubat ayında hizmete girmesi planlanan Trabzon Şehir Hastanesi’nde yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp, radyoterapi, diyabet, kan transfüzyon, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar gibi birimler bulunacaktır. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, hastanenin hizmetlerinden 1.5 yıl içinde vatandaşların yararlanabileceğini belirtmiştir.

Ulaşım ve Çevre Düzenlemesi

Hastanenin ulaşımı için yapılan planlamalarla acil hastaların hastaneye erişiminde sorun yaşanmayacağı vurgulanmıştır. Ayrıca, şehir hastanesine çevreden gelecek yolların yanı sıra Trabzonspor Stadyumu’nun yanında yer alması sebebiyle maç saatlerinde trafik yoğunluğuna sebep olmayacağı öngörülmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.