Sağlık Turizminde Türkiye’nin Başarısı

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Başarısı

ABONE OL
17 Nisan 2024 17:03
Sağlık Turizminde Türkiye’nin Başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal ve Uluslararası İş Birlikleri Güçleniyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sağlık seyahatlerinin hızla arttığı bir dönemde sağlık turizminin ülke ekonomisine katkısının artırılması ve sektördeki firmaların uluslararası rekabet gücünü yükseltmek amacıyla destek faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

“Heal in Türkiye” Portalıyla Sektör Destekleniyor

Bakanlık tarafından desteklenen “Heal in Türkiye” internet portalında, Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründeki markasının ve tanıtım stratejisinin merkezi olacak 175 kurumun yer aldığı ve başvuruların arttığı vurgulandı. Portal, Türkiye’nin uluslararası kabul gören 40 sağlık kuruluşuyla 7. sırada yer almasına katkı sağlıyor.

Geleceğe Güvenle Bakıyoruz

Geçtiğimiz yıl 1,4 milyon sağlık turistini ağırlayan Türkiye, 2023’te 2,3 milyar dolarlık gelir elde etmeyi hedefliyor. Sağlık hizmet ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik destekler artırılarak, sektör temsilcilerinin uluslararası fuarlarda daha güçlü bir şekilde yer alması sağlanıyor. Bakanlık, sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışarak Türkiye’yi küresel bir sağlık turizmi merkezi haline getirme hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.