Endonezya’da Dang Humması Alarmı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor
  • Mizrak Haber
  • Sağlık
  • Endonezya’da Dang Humması Alarmı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

Endonezya’da Dang Humması Alarmı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

ABONE OL
16 Nisan 2024 17:04
Endonezya’da Dang Humması Alarmı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endonezya Sağlık Bakanlığı Verilerine Göre Dang Humması Vakalarında Artış

Endonezya Sağlık Bakanlığı, 2024 başından bu yana dang humması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Ülkede dang humması vaka sayısı 62 bin 1’e ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 475’e yükseldi.

Artan Vakalara Karşı Uyarı: Sivrisinek Üreme Alanlarının İlaçlanması Önemli

2023’e göre vaka sayısının yüzde 174,9, hayatını kaybedenlerin sayısının ise yüzde 179,4 arttığı belirtilirken, Sağlık Bakanlığı artan vakalara karşı sivrisinek üreme alanlarının ilaçlanması ve temizliğine önem verilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Dang Humması Nedir ve Nasıl Bulaşır?

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde rastlanan bir virüs hastalığı olup, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşır. Kuluçka döneminden sonra hafif ateşe sebep olabilen hastalık, bazı durumlarda ölümcül olabilmektedir.

Yağış Dönemlerinde Artış Gösteriyor

Vakalar genellikle haziran, eylül, aralık ve mart aylarında artış gösterirken, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışlar sivrisinek sayısını artırarak hastalığın yayılmasına neden olabilir. Bu sebeple, özellikle su birikintileri ve çöp birikintilerinin ilaçlanması önem taşımaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.