Parkinson Hastalığı ve Tedavisi Hakkında Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol’dan Detaylar
  • Mizrak Haber
  • Sağlık
  • Parkinson Hastalığı ve Tedavisi Hakkında Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol’dan Detaylar

Parkinson Hastalığı ve Tedavisi Hakkında Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol’dan Detaylar

ABONE OL
18 Nisan 2024 17:04
Parkinson Hastalığı ve Tedavisi Hakkında Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol’dan Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

60 Yaş Üstünde Görülen Parkinson Hastalığı

Parkinson, merkezi sinir sistemi bozukluğu olan nörolojik bir hastalıktır. Genellikle 60 yaş üzerindeki bireylerde ortaya çıkar. Dünya genelinde 10 milyonu aşkın insanın, Türkiye’de ise 200 binden fazla kişinin bu hastalıkla mücadele ettiği bilinmektedir.

11 Nisan Dünya Parkinson Günü ve Farkındalık Çalışmaları

1817’de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanan hastalık, titreme ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu sebeple her yıl 11 Nisan “Dünya Parkinson Günü” olarak kutlanmakta ve farkındalık çalışmaları yürütülmektedir.

Parkinson Hastalığının Belirtileri ve Teşhisi

Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, hastalığın belirtilerini şu şekilde sıralamaktadır: Hareket yavaşlığı, yürüme zorluğu, kasılma gibi motor belirtiler yanı sıra koku alamama, idrar kaçırma gibi hareketle ilgili olmayan belirtiler de görülebilmektedir. Teşhis genellikle klinik muayeneyle konulmaktadır.

Parkinson Tedavisinde Egzersizin Önemi

Doç. Dr. Şenol, hastalığın kesin bir tedavisinin olmamasına rağmen yaşam kalitesini artırmaya yönelik tedavilerin uygulandığını belirtmektedir. İlaçlarla birlikte egzersizin de önemli olduğunu vurgulayan uzman, günlük 20 dakika yürümenin ilaçlar kadar etkili olabileceğini dile getiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.