Kilo Verme Yolculuğunda Parkta Yürüyüşün Önemi

Kilo Verme Yolculuğunda Parkta Yürüyüşün Önemi

ABONE OL
5 Mart 2024 17:04
Kilo Verme Yolculuğunda Parkta Yürüyüşün Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10-12 Bin Adım Günlük Yürüyüşün Faydaları

Kilo verme yolculuğunuzun önemli bir parçası parkta yürüyüş olabilir. Araştırmalara göre, günde 10 bin ila 12 bin adım yürüyen kişilerin vücut kitle indeksi ve vücut yağ yüzdesi daha düşüktür.

Yürüyüşte Hızlı ve Aralıklı Antrenman Teknikleri

Denise Miklasz, kişisel antrenör, yürüdüğünüz yoğunluğun vücudunuzun daha fazla kalori yakmasına ve kalp-solunum sisteminizi iyileştirmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Her üç ila beş dakikada bir 30 ila 60 saniyelik hızlı yürüyüşler yapmanızı ve ardından 30 saniyelik bir soğuma yürüyüşü eklemenizi öneriyor. Bu teknikle haftada yarım kilo kaybedebilirsiniz.

Ağırlık Taşıma ve Yokuş Yukarı Yürüme

Ağırlık taşımanın veya yokuş yukarı yürümenin, fitness hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olabileceğini vurgulayan Miklasz, aralıklı antrenman antrenmanının egzersiz sonrası aşırı oksijen tüketimi sayesinde daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Egzersiz ve Sağlıklı Beslenmenin Birleşimi

Miklasz, egzersizi sağlıklı bir diyetle birleştirmenin, sadece kalorileri kısıtlamaktan daha etkili olduğunu söylüyor. Egzersiz, yağsız vücut kütlesini korumanıza ve artırmanıza yardımcı olabilir, böylece daha fazla kalori yakmanıza olanak sağlar.

Good Housekeeping’in raporuna göre, aralıklı antrenmanı benimseseniz de benimsemeseniz de, yürüyüşün; düşük kan basıncı, gelişmiş ruh hali, artan kemik gücü ve daha iyi sindirim gibi sağlık açısından faydaları olan etkili bir kilo verme stratejisi olduğu belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.