Pınarbaşı İlçesi: Doğaseverlerin Vazgeçilmezi

Pınarbaşı İlçesi: Doğaseverlerin Vazgeçilmezi

ABONE OL
15 Nisan 2024 16:04
Pınarbaşı İlçesi: Doğaseverlerin Vazgeçilmezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pınarbaşı İlçesi Doğal Güzellikleriyle Göz Kamaştırıyor

Nüfusu 2 bin 500 olan Pınarbaşı ilçesi, doğaseverlerin uğrak noktası haline gelmeye devam ediyor. İlçede bulunan doğal güzellikler arasında, dünyanın en derin ikinci kanyonu olan Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük dördüncü mağarası Ilgarini Mağarası yer alıyor.

50 Bin Turist Pınarbaşı’yı Ziyaret Etti

9 günlük tatil sürecinde, yerli ve yabancı 50 bin turist Pınarbaşı ilçesini ziyaret etti. Zarı Çayı’nın oluşturduğu ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak bilinen Horma Kanyonu, 3 kilometrelik ahşap platformla ziyaretçilere muazzam bir doğa deneyimi sunuyor.

Ziyaretçilerin Gözünden Pınarbaşı

Bölgeye gelen ziyaretçiler, doğa harikası Pınarbaşı’nın büyüleyici atmosferine hayran kaldı. Kanyonu gezen Nurettin Çiçek, “Kanyonu görmek istedik, gerçekten muhteşemmiş. Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer” dedi. Ilıca Şelalesini de ziyaret ettiklerini belirten ziyaretçiler, buranın adeta bir doğa cenneti olduğunu vurguladılar.

Yöresel Lezzetler ve Dinlendirici Atmosfer

Pınarbaşı ilçesinde bulunan yöresel ürünler restoranı, ziyaretçilere yöresel lezzetler sunarak bayram tatilini unutulmaz kıldı. Yöresel yemeklerin yanı sıra coğrafi işaretli kara çorba, ıspıt dolması ve mantar kavurma gibi lezzetlerle tatilcilerin damaklarını şenlendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.