ODTÜ Öğrenci ve Mezunların Katılımıyla Deniz Araştırması Projesi Başlatıldı
  • Mizrak Haber
  • Magazin
  • ODTÜ Öğrenci ve Mezunların Katılımıyla Deniz Araştırması Projesi Başlatıldı

ODTÜ Öğrenci ve Mezunların Katılımıyla Deniz Araştırması Projesi Başlatıldı

ABONE OL
10 Nisan 2024 23:39
ODTÜ Öğrenci ve Mezunların Katılımıyla Deniz Araştırması Projesi Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ODTÜ Rektörü ve Proje Koordinatöründen Açıklamalar

Öğrenci ve mezunlar ile yakınları, bayram tatili için kıyı illerinde özel cihazlarla deniz örnekleri toplamaya başladı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, araştırma sonuçlarını 19 Mayıs’ta paylaşacaklarını duyurdu. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren Kalay ise ‘Denizlerimizin Genç Kaşifleri’ projesinin başlatıldığını açıkladı.

Deniz Araştırması Detayları

Proje kapsamında ODTÜ öğrencileri, mezunları ve aileleri 28 ilde deniz ölçümleri yapacak. Ölçülecek parametreler arasında ortam sıcaklığı, basınç, nemlilik, deniz suyu sıcaklığı, pH değeri, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen oranı ve bulanıklık yer alıyor. Ölçümler 3 gün boyunca bayram tatili 1xbet süresince devam edecek.

Bilimsel Makale Hazırlanacak

Ölçümler için özel cihazlar geliştirildiğini belirten Kalay, verilerin işlenip bilimsel bir makaleye dönüştürüleceğini ve tüm katılımcıların imzalarıyla yayımlanacağını belirtti. Araştırmada, farklı yaş gruplarından katılımcıların adlarının yan yana yazılması hedefleniyor.

İlk ve Önemli Bir Deney

Proje, gemiyle yapılan araştırmalara göre çok daha hızlı ve geniş kapsamlı bir şekilde ilerliyor. Kalay, Türkiye’de ve dünyada benzeri olmayan bu deneyin, gençlerden emeklilere kadar geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.