İstanbul Laleleri Şehri Rengarenk Süslüyor

İstanbul Laleleri Şehri Rengarenk Süslüyor

ABONE OL
6 Nisan 2024 16:02
İstanbul Laleleri Şehri Rengarenk Süslüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Lale Şöleni Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, şehrin tarihi noktalarını lalelerle renklendiriyor. Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’nda toplamda 7 milyon 962 bin 701 adet soğanlı çiçek dikildi.

Lale Bayramı Nisan Ayına Damgasını Vuracak

Lale Bayramı etkinlikleri, nisan ayı boyunca İstanbul’da renkli etkinliklerle kutlanacak. İBB, kültür çocuk gösterileri, atölyeler, sokak sanatları performansları ve dinletiler düzenleyerek şehre renk katacak.

İstanbullular Konserlerle Buluşacak

6 ve 7 Nisan saat 14.00’de Emirgan Korusu, Gülhane Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı’nda İBB Orkestralar Müdürlüğü tarafından konserler düzenlenecek. İstanbul Lalesi’nin sergilendiği bu muhteşem etkinliklere tüm İstanbullular davetli.

İstanbul Lalesi Artık Yeniden Kök Salıyor

Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde tarafından hediye edilen 1.000 adet lale soğanı, 2022 Nisan ayında İstanbullularla buluştu. Bu özel lale soğanlarının dikimi ve sergilenmesi, İstanbul’un simgesi haline gelen lale geleneğini gelecek kuşaklara taşımak adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.