Göz Kamastıran Manzara: Antalya’da Polen Yağmuru

Göz Kamastıran Manzara: Antalya’da Polen Yağmuru

ABONE OL
3 Nisan 2024 16:03
Göz Kamastıran Manzara: Antalya’da Polen Yağmuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da Araçlar ve Deniz Yüzeyi Polenle Kaplandı

Antalya’da polen yoğunluğu nedeniyle araçların üzeri ve pencereleri sarı renk toz görünümü aldı. Bu yoğunluktan dolayı Antalya Körfezi’nde deniz yüzeyinde de polen örtüsü oluştu. Akıntıyla Konyaaltı Sahili’ne ulaşan deniz yüzeyindeki polenler görenleri kirlilik ve müsilaj endişesine sevk etti.

“Denize Rahatlıkla Girebilirler” – Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, durumu değerlendirerek, “Olay müsilaj ya da kirlilik değil. Bahar geldi ve polenin en çok olduğu dönem. Denizde dalga olmadığı için karışım yok. Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor, deniz yüzeyinde polenleşme oluşuyor. Vatandaşlar korkmasın, rahatlıkla denize girebilir. Bu geçici bir durum” şeklinde açıklamada bulundu.

“Gemi Atıkları Değil, Doğal Polen Tozları” – Antalya Büyükşehir Belediyesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Son günlerde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze deniz yüzeyinde gemi ve deniz araçlarından kaynaklı atıkların boşaltıldığına dair gelen bildirimlere istinaden Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğümüz ekiplerince alınan deniz suyu numunelerinde yapılan analiz ve mikroskobik incelemeler neticesinde söz konusu maddelerin organik kökenli mevsimsel değişime dayalı polen tozu olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.