Dell, VMware’i bağımsız bir şirket haline getirecek

Dell, VMware’i bağımsız bir şirket haline getirecek

ABONE OL
26 Nisan 2021 12:25
Dell, VMware’i bağımsız bir şirket haline getirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihler 2016’yı gösterdiğinde Dell, en büyük teknoloji şirketi satın almalarından birine imza atarak 67 milyar dolara EMC satın aldı. Bu satın almanın küçük hediyesi de VMware oldu. EMC’nin yüzde 81 oranında sahibi olduğu Vmware’in yeni sahibi de Dell oldu.

Gelelim bugüne Dell tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, sanallaştırma devi VMware‘deki yüzde 81’lik çoğunluk hissesini satışa sunacak. Bunun sonucunda Michael Dell, Dell Technologies başkanı ve CEO’luk görevinin yanı sıra VMware yönetim kurulu başkanı olduğu iki bağımsız halka açık şirket yaratacak. VMware kalıcı bir CEO arayışına devam ederken Zane Rowe VMware’in geçici CEO’su olarak kalmaya devam edecek.

Dell, yatırımcı sunumunda, işlemin arkasındaki mantığı ana hatlarıyla açıkladı. Özetle; Dell bölünmeyi her şirkete daha stratejik esneklik kazandırmanın ve sermaye yapısı verimliliğini artırmanın bir yolu olarak görürken, aynı zamanda VMware’in kredi notunu koruyacak ve kendi kredi notunu da yükseltmiş olacak.

Dell’in, ürünlerin birlikte geliştirilmesi ve satış ve pazarlamada uyum dahil olmak üzere halihazırda yürürlükte olan karşılıklı yarar sağlayan stratejik ilişkiyi sürdürmeyi planladığını söylediğinin de altını çizelim. Yani Dell ve VMware ticari ilişkilerine devam edecek.

Anlaşma kapandığında, Dell hissedarları her bir Dell hissesi için 0,44 VMware hissesi alacaklar, ancak bu oranlar değişkenlik gösterebilir. Anlaşmadan sonra VMware B sınıfı hisseler A sınıfı hisseler haline geldikçe, VMware hisse senedi tek sınıflı bir yapıya sahip olacak. 

Zane Rowe, bunun hissedarları için faydalı olduğunu düşündüklerini çünkü çift sınıflı hisse yapısını ortadan kaldırdığını; aynı zamanda genişletilmiş bir ekosistemde faaliyet göstermelerine izin vereceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.