Türk Futbolunda Alt Liglere Düşen Ekiplerin Akıbeti

Türk Futbolunda Alt Liglere Düşen Ekiplerin Akıbeti

ABONE OL
22 Nisan 2024 18:03
Türk Futbolunda Alt Liglere Düşen Ekiplerin Akıbeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursaspor, Akhisarspor, Altay, Giresunspor ve Denizlispor Küme Düştü

Türk futbolunda Süper Lig’e yükselip başarısız sonuçlarla alt liglere gerileyen ekiplerden bazıları bu sezon küme düştü. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle transfer yapamayan Bursaspor, Akhisarspor, Altay, Giresunspor ve Denizlispor gibi kulüpler genç oyuncularla liglerde tutunamadılar.

Akhisarspor Bölgesel Amatör Lig’e Geriledi

2009-2010 Süper Lig şampiyonu Bursaspor, Altay ve Giresunspor gibi köklü kulüplerin TFF 3. Lig’e ve TFF 2. Lig’e gerilemesi kesinleşti. Akhisarspor ise Süper Lig’de başarılar elde ettikten sonra hızlı bir düşüş yaşayarak Bölgesel Amatör Lig‘e kadar geriledi.

Diğer Ekipler de Profesyonel Liglere Veda Etti

Petrol Ofisi gibi ekiplerin faaliyetlerini durdurmasının yanı sıra, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmiş Orduspor, Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor gibi takımlar da profesyonel liglere veda etti.

Denizlispor’un Düşüşü

Denizlispor, daha önce 21 sezon Süper Lig’de mücadele ettikten sonra 2020-2021’de Süper Lig’e, 2022-2023’te 1. Lig’e veda etmiş ve bu sezon da TFF 2. Lig’e düştü. Yeşil-siyahlı ekip, ilk kez yer aldığı TFF 2. Lig’de 1 sezon mücadele ettikten sonra gelecek sezon TFF 3. Lig’de ilk sezonunu geçirecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.