Galatasaray’ın Kalesindeki Usta: Fernando Muslera’nın 400. Maç Heyecanı
  • Mizrak Haber
  • Spor
  • Galatasaray’ın Kalesindeki Usta: Fernando Muslera’nın 400. Maç Heyecanı

Galatasaray’ın Kalesindeki Usta: Fernando Muslera’nın 400. Maç Heyecanı

ABONE OL
7 Mart 2024 18:03
Galatasaray’ın Kalesindeki Usta: Fernando Muslera’nın 400. Maç Heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fernando Muslera’nın Galatasaray Kariyeri

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Galatasaray forması altında 400. maçına çıkmaya hazırlanıyor. 2011-2012 sezonunda Lazio’dan transfer edilen deneyimli futbolcu, sarı-kırmızılı formayla istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor.

Muslera’nın Kaledeki Başarıları

Muslera, Galatasaray’da 399 lig maçında görev alırken, kalesinde 154 maçta gol yemedi. Toplamda 383 gol yiyen tecrübeli kaleci, 245 maçta rakiplerine gol şansı tanıdı. En fazla 5 gol gördüğü bir maçta, 2 kırmızı ve 39 sarı kartla mücadele etti.

Rekorlar ve Başarılar

Galatasaray’ın en çok resmi maç oynayan yabancı futbolcusu unvanına sahip olan Muslera, toplam 497 maçta forma giydi. Ayrıca, Muslera en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu olarak da ön plana çıkıyor; 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 TFF Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Performans ve Başarı Grafiği

Muslera, kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Bu sezon Süper Lig’de maç başına ortalama 0,55 gol yiyerek kariyerindeki en iyi performansı sergiliyor. 13 sezonda kalesinde en fazla golü gördüğü maçta 5 golle sınırlı kalan Muslera, Galatasaray taraftarının sevgilisi haline geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.