Hong Kong’ta Vahşi Maymun Saldırısının Ardından “Monkey B” Virüsü Tespit Edildi
  • Mizrak Haber
  • Sağlık
  • Hong Kong’ta Vahşi Maymun Saldırısının Ardından “Monkey B” Virüsü Tespit Edildi

Hong Kong’ta Vahşi Maymun Saldırısının Ardından “Monkey B” Virüsü Tespit Edildi

ABONE OL
4 Nisan 2024 17:03
Hong Kong’ta Vahşi Maymun Saldırısının Ardından “Monkey B” Virüsü Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

37 Yaşındaki Kişi Hayat Mücadelesi Veriyor

Hong Kong’da, vahşi bir maymun tarafından saldırıya uğrayan ve ölümcül “Monkey B” virüsü tespit edilen 37 yaşındaki bir kişinin hastanede yaşam mücadelesi verdiği açıklandı. Sağlık Koruma Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, kişi 21 Mart’ta ateş ve bilinç kaybı şikayetleriyle Tsuen Wan’daki bir hastaneye kaldırıldı.

Virüs İlk Kez Hong Kong’da Görüldü

Kam Shan Milli Park gezisinde maymun saldırısına uğrayan bu kişide yapılan beyin-omurilik sıvısı analizi sonucunda “Monkey B” virüsü pozitif çıktı. Durumu kritik olan kişi, şu anda hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

İnsandan İnsana Bulaşma Çok Nadir

“Monkey B” virüsünün nadir görülen bir durum olmasına rağmen ölümcül merkezi sinir sistemi enfeksiyonuna neden olabileceği belirtiliyor. Hong Kong sağlık yetkilileri, halkı vahşi maymunlarla temastan kaçınmaları konusunda uyarırken, ısırık veya çizik durumlarında temas edilen bölgenin hemen yıkanmasını tavsiye ediyor.

İlk kez 1932 yılında belgelenmiş olan “Monkey B” virüsü, daha önce ABD, Kanada, Çin ve Japonya’da görülmüştü. Hong Kong’daki yetkililer, vakayı incelemeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.