Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Açılıyor

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Açılıyor

ABONE OL
19 Nisan 2024 16:03
Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Gülsün Karamustafa’nın Yeni Yerleştirmesi Sergileniyor

Dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali’nin 60. Uluslararası Sanat Sergisi, yarın kapılarını açıyor. Bienal, 24 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Venedik Bienali kapsamında Türkiye Pavyonu, ünlü sanatçı Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel yeni yerleştirmesi olan ‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’ne ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Pavyonu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Katılımıyla Açıldı

Venedik Bienali’nin ana sergi mekânlarından Arsenale’de bulunan Türkiye Pavyonu’nun açılışı, 18 Nisan’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti. Bakan Ersoy, bienalin sanatçıları bir araya getirerek sanatın evrensel dilini konuşmak ve kültürel etkileşimi derinleştirmek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Uluslararası İş Birliğini Güçlendiren Bir Platform

Bakan Ersoy, Venedik Bienali’nin uluslararası iş birliğini güçlendirmek adına önemli bir adım olduğunu belirterek, sanat etkinliğinin yanı sıra kültürel diplomasi ve uluslararası ilişkilerin bir aracı olduğunu ifade etti. Bienalin, Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve sanatının çeşitliliğini dünyaya tanıtma fırsatı sunduğunu ve uluslararası iş birliğini güçlendirmek için önemli bir platform olduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.