38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Ağırlayacak
  • Mizrak Haber
  • Magazin
  • 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Ağırlayacak

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Ağırlayacak

ABONE OL
26 Mart 2024 16:03
38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Ağırlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SCA Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel’den Festival Açıklaması

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceğini açıkladı.

Yüksel, 4 Nisan’da başlayacak festivalin, Dışişleri ve Kültür ve Turizm bakanlıklarının talepleriyle ilk yıllarda oluşturulduğunu belirterek, zaman içinde etkinliklerin çeşitlendirildiğini ve Türk bestecilerin eserlerinin seslendirildiğini vurguladı.

“Festival Ankara’nın Kültürel Hayatına Canlılık Katıyor”

Yüksel, festivalin Türk sanatçılara eğitim ve yurt dışında konser verme imkanı sağladığını belirterek, etkinliğin Ankara’nın ekonomik ve kültürel hayatına canlılık kattığını ifade etti.

Yüksel, festivalin her sene vakfın kurucusu Cenap And anısına bir konserle başladığını belirterek, Ankara halkının talepleri doğrultusunda zenginleşen programda klasik müzik, oda müziği, barok müzik, caz, dans, erken dönem müziği gibi çeşitli alanlarda etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

50. Kuruluş Yılında Zengin Program

38. festivalin, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluşunun 50. yılında, yerli ve yabancı kurumların katkılarıyla düzenlendiğini belirten Yüksel, festivalin farklı mekanlarda gerçekleşeceğini ve geniş bir sanat yelpazesini kapsayacağını belirtti.

Açılış ve Kapanış Konserleri

Yüksel, festivalin açılış konserinde şef Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve genç gitarist Özberk Miraç Sarıgül solistliğinde Cemal Reşit Rey’in gitar konçertosunun eksiksiz halinin ilk seslendirilişini yapacaklarını belirtti. Festivalin kapanış konseri ise Rus şef Vladimir Fedoseyev yönetiminde Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası ile gerçekleşecek.

Festivalde Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa ve İtalya’dan sanatçılar ve topluluklar yer alacak. Detaylı bilgiye www.ankarafestival.com adresinden ulaşılabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.