Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin Mektubu Gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin Mektubu Gönderdi

ABONE OL
13 Nisan 2024 15:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin Mektubu Gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, Türkiye-Vatikan İlişkilerinin Gelişmesinden Memnuniyet Duyduğunu Belirtti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi. Erdoğan, Papa’ya hitaben, “Diyanet İşleri Başkanımızı kabulünüz vesilesiyle, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi. Tarihsel derinliğe sahip Türkiye-Vatikan ilişkilerinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, insanlığın Gazze’de uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’ın Filistin Mektubundan Öne Çıkanlar

  • Gazze’ye Yardımlar: Türkiye, 7 Ekim 2023 tarihinden beri gönderdiği 45 bin tona yakın insani malzemeyle Gazze’ye en fazla yardım sağlayan ikinci ülke konumunda.
  • Uluslararası Hukuk: Gazze’de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine karşı çıkarak, insanlığın daha fazla müsaade etmemesi gerektiğini belirtti.
  • Filistin-İsrail Meselesi: Adil bir çözümün Orta Doğu’da kalıcı barış ve istikrarın tesisi için şart olduğunu vurguladı.

Vatikan ile İş Birliği Mesajı

Erdoğan, mektubunda Vatikan ile iş birliğini geliştirmekten kararlı olduklarını belirterek, dünya barışına hizmet etme gayeleri doğrultusunda karşılıklı anlayışı ve diyalogu önemsediklerini ifade etti. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Papa Franciscus ile gerçekleştirdiği görüşmede, dünya barışı için çaba sarf eden liderlerden biri olarak Erdoğan’a teşekkür edildiği aktarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.