İngiltere’de yaşayan Türk yazılımcı Yunus Emre Kelkitli’den büyük atılım
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • İngiltere’de yaşayan Türk yazılımcı Yunus Emre Kelkitli’den büyük atılım

İngiltere’de yaşayan Türk yazılımcı Yunus Emre Kelkitli’den büyük atılım

ABONE OL
3 Şubat 2021 10:47
İngiltere’de yaşayan Türk yazılımcı Yunus Emre Kelkitli’den büyük atılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 yıldır İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Türk yazılımcı Yunus Emre Kelkitli, yazılımı tümüyle kendine ait olan Wofret’i piyasaya sürdü.

Yaptığı bir siber güvenlik sistemini almak için Apple ve Samsung’un yoğun tekliflerde bulunduğunu ancak istediği bedeli ödemedikleri için hala satmadığını açıklayan, Wofret programının yazılımcısı Trabzonlu Yunus Emre Kelkitli, programa yoğun talep olduğunu dile getirdi.

Uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları Wofret uygulamasını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kelkitli “Uzun bir süredir Londra’da Türklerden oluşan bir ekiple üzerinde çalıştığımız uygulamayı nihayet hayata geçirdik. Birçok ülkede yoğun olarak kullanılmasını umduğumuz uygulama bir E-Ticaret uygulaması olarak nitelendirilebilir. Mevcut uygulamalardan bazı özellikleri ile ayrılan Wofret’in üstüne yeni uygulamalar da bina etmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da şimdiden çalışmalara başladık” dedi.

“Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

Kendisiyle birlikte programın yazılımında etkin rol alan Türk yazılımcılar Proje Sorumlusu (developer) Serkan Özkan, Yapay zeka Algoritma (akademisyen) Ali Üsküdar, Tasarım, Grafik ve Animasyon Ömer Eren Er  ve ismini sayamadığı diğer isimlere teşekkür eden ve Türk yazılımı için bir dönüm noktası olabileceğini değerlendiren Kelkitli, “Fırsat verildiğinde Türk gençlerinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2011 yılında İngiltere’ye giden Türk yazılımcı Yunus Emre Kelkitli 6 ay sokakta yattığını da gizlemiyor. İngiltere’ye ilk gittiği günü anlatan Kelkitli “İlk gittiğim dönemlerde kiralar çok pahalıydı ve benim de ödeyebilecek param yoktu. 6 ay boyunca sokaklarda yatmak zorunda kaldım. Zor zamanlardı ancak azim ve mücadele ile iyi bir noktaya geldiğime inanıyorum. “ dedi.

“Bez satarak başladım”

İngiltere’ye gittiği dönemlerde bez satarak ilk ticari faaliyete başladığını aktaran Türk yazılımcı Kelkitli, daha sonra ambalaj reklam sektörüne girdiğini ifade ediyor. “2001 yılında ilk olarak bir chat sitesi daha sonra radyo sitesi kurarak bu alana adım attım.” Diyen Kelkitli, gelişen ve rağbet gören sektörleri takip ederek kontör sitesi yaptığını ve buradan kazanç sağlamaya odaklandığını anlatıyor. Kelkitli “2011 yılında kalıcı olarak İngiltere’ye gittim. Son 10 yıldır Londra’da yaşıyorum ve program yazılımcılığının yanı sıra, gıda sektöründe de faaliyet gösteriyoruz. Northampton Üniversitesi’nde eğitimimi tamamladım. Ve son çalışmamız olan Wofret’i tasarlayarak piyasaya sürdük “dedi.

Büyük firmalarla iş yaptığını yineleyen Kelkitli “Daha önce Çin’e bir marka yaparak satışını yaptık. Dijital çağın gereksinimlerini ve gidebileceği yolu aslında çok uzun zaman önce fark etmiştim ve bir internet kafede yazılım öğrendim. Londra’ya geldikten sonrada boş durmadım kendimi geliştirdim. Sonuç olarak Wofret’i uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkartmayı başardım. “ dedi ve “Başarısızlık, sizi başarıya taşıyacak olan basamakları inşa edecektir.”, diyerek yeni projelerinin müjdelerini verdi.

Instagram: www.instagram.com/yunusemre

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.